"Enter"a basıp içeriğe geçin

:: Aaron Swartz’ın hayatı…

Aaron-Swartz

Aaron Swartz; 13 yaşında ArsDigita Ödülü’ne layık görülmüş, 14 yaşında RSS denilen internet besleme formatlarını gerçekleştiren ekipte yer almış ve 15 yaşında IEEE Intelligent Systems dergisinde hakemli bir makale yayınlamış bir araştırmacı.

Dünyanın önde gelen sosyal paylaşım sitelerinden Reddit’in kurucularından olan Swartz, Brooklyn, New York’taki evinde 11 Ocak 2013’te kendini asarak 26 yaşında yaşamına son vermişti.

Bunun nedeninin; MIT’nin akademik makalelerinin dijital bilgilerini illegal yollarla ele geçirerek milyonlarca kullanıcının erişime açması ve Mahkemenin 35 yıl hapis ve 4 milyon dolar ceza hükmü olduğu düşünülmekte.

 

Aaron-Swartz2

 

Amerika Birleşik Devletleri Bilgisayar Suçları ile ilgili ceza hukuku ile ilgili tartışmaları başlatan bu duruma çok sayıda tepki gelmiş,  MIT hali hazırdaki OCW platformu üzerinden ders notlarının tamamını yayınlayacağını duyurmuştu. Bu kararda telif haklarının Aaron Swartz’ın ölümünün etkili olduğu düşünülmektedir…

Brian Knappenberger adlı film yapımcısı Aaron Swartz’ın hayatını ve ölümüne neden olan olaylar dizisini ele alan bir filmin dağıtımına bugün başladı, 105 dakikalık filme Creative Commons-lisansı ile Torrent veya online olarak erişilebiliyor.

Torrent bağlantısı | Online bağlantı

 

Kaynak:

http://thehackernews.com/2014/06/movie-review-internets-own-boy-story-of.html